info@szoftver24.hu Telefonos Ügyfélszolgálat: Hétköznapokon 10:00-18:00-ig. +36 30 149 2450

Az Ön szoftveráruháza 0-24 szállítás!

Microsoft SQL Server 2022 Standard Licenszkulcs
Microsoft SQL Server 2022 Standard Licenszkulcs
940 000 Ft

Microsoft SQL Server 2022 Standard Licenszkulcs

Microsoft SQL Server 2022 Standard Licenszkulcs
Microsoft SQL Server 2022 Standard Licenszkulcs
Microsoft SQL Server 2022 Standard Licenszkulcs
 • Retail Core licensz
 • Korlátlan felhasználó CAL
 • Digtális licenszkulcs 1-4 munkanapos szállítással
 • Angol nyelv
Licensz
Digitális termékkulcs/Fizikális adathordozó
Nyelv
Angol
Szállítás módja
E-mailben, és/vagy futárszolgálattal
Aktiválás módja
Online
940 000 Ft
Részletek

Microsoft SQL Server 2022 – Standard Edition 

A Retail Core License korlátlan felhasználói CAL licencet tartalmaz. Nyelv: USA-angol, a licenc világszerte jó. (*)

Vadonatúj, gyári zárt doboz DVD-vel és licenc + CAL kulcsokkal. Amerikai angol nyelv. (*)

 

Fő különbségek az Enterprise és a Standard Edition között

SQL Server 2022 Enterprise Edition:

 • VCore-ok száma : OS max
 • Példányonként maximálisan felhasznált memória: OS max
 • Maximális relációs adatbázisméret: 524 PB
 • Hivatkozási funkció az Azure SQL felügyelt példányához: Igen

SQL Server 2022 Standard Edition:

 • VCore-ok maximális száma : 32
 • Példányonként maximálisan felhasznált memória: 128 GB
 • Maximális relációs adatbázisméret: 524 PB
 • Hivatkozási funkció az Azure SQL felügyelt példányához: Nem

 

Milyen újdonságok vannak az SQL Server 2022-ben?

Az SQL Server 2022 a korábbi kiadásokra épít, hogy az SQL Servert olyan platformmá fejleszthesse, amely választási lehetőséget kínál a fejlesztési nyelvek, adattípusok, helyszíni vagy felhőkörnyezetek és operációs rendszerek között.

Funkció kiemeli

A következő szakaszok az SQL Server 2022-ben bevezetett továbbfejlesztett funkciókat azonosítják:

 • Analitika
 • Elérhetőség
 • Biztonság
 • Teljesítmény
 • Query Store és intelligens lekérdezésfeldolgozás
 • Menedzsment
 • Felület

Analitika

Azure Synapse Link for SQL
Szerezzen közel valós idejű elemzést az SQL Server 2022 (16.x) működési adataihoz. Az SQL Server 2022 és az Azure Synapse Analytics dedikált SQL-készletei közötti zökkenőmentes integrációval az Azure Synapse Link for SQL lehetővé teszi analitikai, üzleti intelligencia és gépi tanulási forgatókönyvek futtatását a működési adatokon, minimális hatással a forrásadatbázisokra egy új változtatással. takarmány technológia.

Objektumtárolás-integráció
Az SQL Server 2022 új objektumtárolás-integrációt vezet be az adatplatformba, amely lehetővé teszi az SQL Server és az S3-kompatibilis objektumtárolás integrálását az Azure Storage mellett. Az első biztonsági mentés az URL-re, a második pedig a Data Lake virtualizáció.

Adatvirtualizáció
Lekérdezhet különböző típusú adatokat az SQL Server különböző típusú adatforrásairól.

Elérhetőség

Hivatkozás az Azure SQL felügyelt példányához
Csatlakoztassa SQL Server-példányát az Azure SQL felügyelt példányához.

Tartalmazott rendelkezésre állási csoport
Hozzon létre egy Mindig bekapcsolt rendelkezésre állási csoportot, amely:- Kezeli saját metaadat-objektumait (felhasználók, bejelentkezési adatok, engedélyek, SQL Agent jobok stb.) a rendelkezésre állási csoport szintjén a példány szintjén kívül.- Tartalmazza a speciális tárolt rendszeradatbázisokat a elérhetőségi csoport.

Elosztott rendelkezésre állási csoport
Mostantól több TCP-kapcsolatot használ a hálózati sávszélesség jobb kihasználása érdekében egy távoli kapcsolaton keresztül, hosszú tcp késleltetéssel.

Biztonság

Microsoft Defender for Cloud integráció
Védje SQL-kiszolgálóit a Defender for SQL-terv használatával. A Defender for SQL-terv megköveteli, hogy az SQL Server Extension for Azure engedélyezve legyen, és tartalmazzon funkciókat a potenciális adatbázis-sebezhetőségek felderítésére és enyhítésére, valamint a rendellenes tevékenységek észlelésére, amelyek veszélyt jelezhetnek az adatbázisokban. Tudjon meg többet arról, hogyan tudja a Defender for SQL megvédeni a teljes adatbázis-készletet bárhol: helyszíni, hibrid és többfelhős környezetben.

A Microsoft Purview integrációja
Alkalmazza a Microsoft Purview hozzáférési házirendeket minden olyan SQL Server-példányra, amely mind az Azure Arc, mind a Microsoft Purview Data Use Management programban regisztrálva van. – Az újonnan bevezetett SQL Performance Monitor és az SQL Security Auditor szerepkörök összhangban vannak a Microsoft Purview használatával elérhető legkisebb jogosultság elvével. hozzáférési szabályzatok.

Főkönyv
A főkönyvi szolgáltatás manipuláció-bizonyítási lehetőségeket biztosít az adatbázisban. Titkosítólag igazolhatja más felek, például könyvvizsgálók vagy más üzleti felek felé, hogy adatait nem manipulálták

Azure Active Directory hitelesítés
Az Azure Active Directory (Azure AD) hitelesítés használatával csatlakozhat az SQL Serverhez.

Mindig biztonságos enklávékkal titkosítva
A JOIN, GROUP BY és ORDER BY, valamint a titkos lekérdezések UTF-8 leválogatását használó szövegoszlopok támogatása enklávékat használó bizalmas lekérdezésekben. Jobb teljesítmény.

Hozzáférés-szabályozás: Engedélyek
Az új részletes engedélyek javítják a legkisebb jogosultság elvének való megfelelést

Hozzáférés-vezérlés: Szerverszintű szerepkörök
Az új beépített szerverszintű szerepkörök a legkevésbé kiváltságos hozzáférést teszik lehetővé a teljes SQL Server-példányra vonatkozó adminisztrációs feladatokhoz

Dinamikus adatmaszkolás
Granuláris UNMASK engedélyek a dinamikus adatmaszkoláshoz.

PFX-tanúsítványok támogatása és egyéb kriptográfiai fejlesztések
Új támogatás a PFX-fájlformátumú tanúsítványok és privát kulcsok importálásához és exportálásához. Lehetőség a főkulcsok biztonsági mentésére és visszaállítására az Azure Blob Storage-ban. Az SQL Server által generált tanúsítványok alapértelmezett RSA-kulcsmérete 3072 bit.

Hozzáadott BACKUP SYMMETRIC KEY és RESTORE SYMMETRIC KEY.

Támogatja az MS-TDS 8.0 protokollt
Új MS-TDS protokoll iteráció: - Kötelezővé teszi a titkosítást - Összehangolja az MS-TDS-t a HTTPS-sel, így a hálózati eszközök kezelhetővé teszik a további biztonság érdekében - Eltávolítja az MS-TDS / TLS egyéni interleavingeket, és lehetővé teszi a TLS 1.3 és az azt követő használatát TLS protokoll verziók.

Teljesítmény

A rendszeroldal-reteszelés egyidejű fejlesztései A
globális kiosztási térkép (GAM) és a megosztott globális kiosztási térkép (SGAM) oldalainak egyidejű frissítései csökkentik az oldalreteszelési versengéseket, miközben lefoglalják/felszabadítják az adatoldalakat és kiterjedéseket. Ezek a fejlesztések minden felhasználói adatbázisra vonatkoznak, és különösen előnyösek a tempdb nehéz munkaterhelései esetén.

Puffertár párhuzamos vizsgálat
Több processzormag felhasználásával javítja a puffertár-vizsgálati műveletek teljesítményét nagy memóriájú gépeken. További információ azokról a műveletekről, amelyek puffertár-vizsgálatot indítanak el, lassan futhatnak nagy memóriájú számítógépeken.

Rendezett fürtözött oszloptároló index
A Rendezett fürtözött oszloptároló index (CCI) rendezi a memóriában lévő meglévő adatokat, mielőtt az indexkészítő indexszegmensekbe tömöríti az adatokat. Ez lehetővé teszi a szegmensek hatékonyabb eltávolítását, ami jobb teljesítményt eredményez, mivel csökken a lemezről olvasandó szegmensek száma.

Továbbfejlesztett oszloptári szegmensek eltávolítása
Minden oszloptár- index előnyben részesíti a továbbfejlesztett adattípus szerinti szegmenseltávolítást. Az adattípus-választások jelentős hatással lehetnek a lekérdezések teljesítményén alapuló általános szűrőpredikátumokra az oszloptár- index lekérdezéseihez . Ez a szegmenskizárás a numerikus, dátum és idő adattípusokra, valamint a datetimeoffset adattípusra vonatkozik, amelynek skálája kisebb vagy egyenlő kettővel. Az SQL Server 2022 (16.x) verziótól kezdődően a szegmenseltávolítási lehetőségek a karakterlánc-, bináris-, guid -adattípusokra, valamint a kettőnél nagyobb léptékű datetimeoffset adattípusra is kiterjednek.

Memórián belüli OLTP-kezelés
Javítsa a memóriakezelést a nagy memóriaszervereken, hogy csökkentse a kifogyott memóriát.

Virtuális naplófájl növekedés
Az SQL Server korábbi verzióiban, ha a következő növekedés több mint 1/8-a az aktuális naplóméretnek, és a növekedés kevesebb, mint 64 MB, négy VLF jött létre. Az SQL Server 2022 (16.x) rendszerben ez a viselkedés kissé eltér. Csak egy VLF jön létre, ha a növekedés kisebb vagy egyenlő, mint 64 MB, és meghaladja az aktuális naplóméret 1/8-át.

Szálkezelés
– ParallelRedoThreadPool : Példányszintű szálkészlet megosztva minden olyan adatbázissal, amelyik újramunkálással működik. Ezzel minden adatbázis kihasználhatja a párhuzamos újrakészítés előnyeit. Korábban legfeljebb 100 szálra korlátozva.
- Párhuzamos újrakészítés kötegelt újrakészítése - A naplórekordok ismétlése egy retesz alatt történik, javítva a sebességet. Ez javítja a helyreállítást, a felzárkózás újraindítását és az összeomlás-helyreállítás újbóli elvégzését.

Csökkentett puffertár I/O-promóciók
Csökkentette az egyetlen oldal nyolc oldalra emelésének eseteit, amikor a puffertárat feltöltik a tárhelyről, ami szükségtelen I/O-t okoz. A pufferkészlet hatékonyabban tölthető fel az előreolvasási mechanizmussal. Ezt a módosítást az SQL Server 2022 (minden kiadás) vezették be, és az Azure SQL Database és az Azure SQL Managed Instance része is.

Továbbfejlesztett spinlock algoritmusok
A spinlockok a motoron belüli konzisztencia jelentős részét képezik több szál esetében. Az adatbázismotor belső beállításai hatékonyabbá teszik a spinlockokat. Ezt a módosítást az SQL Server 2022 (minden kiadás) vezették be, és az Azure SQL Database és az Azure SQL Managed Instance része is.

Továbbfejlesztett virtuális naplófájl (VLF) algoritmusok
A virtuális fájlnapló (VLF) a fizikai tranzakciós napló absztrakciója. A naplónövekedésen alapuló nagyszámú kis VLF befolyásolhatja az olyan műveletek teljesítményét, mint a helyreállítás. Megváltoztattuk azt az algoritmust, hogy hány VLF-fájlt hozunk létre bizonyos naplónövekedési forgatókönyvek során.

Azonnali fájlinicializálás a tranzakciós naplófájl növekedési eseményeihez
Általában a tranzakciós naplófájlok nem részesülhetnek az azonnali fájlinicializálásból (IFI). Az SQL Server 2022-től (minden kiadástól) és az Azure SQL Database-ben az azonnali fájlinicializálás előnyös lehet a tranzakciónapló-növekedési eseményeknek akár 64 MB-ig. Az új adatbázisok alapértelmezett automatikus növekedési mérete 64 MB. A 64 MB-nál nagyobb tranzakciós naplófájl automatikus növekedési eseményei nem élvezhetik az azonnali fájlinicializálás előnyeit.

Query Store és intelligens lekérdezésfeldolgozás

Az intelligens lekérdezésfeldolgozás (IQP) szolgáltatáscsalád olyan szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek minimális megvalósítási erőfeszítéssel javítják a meglévő munkaterhelések teljesítményét.

Query Store a másodlagos replikákon
A Query Store a másodlagos replikákon ugyanazt a Query Store funkcionalitást engedélyezi a másodlagos replikák munkaterhelésein, mint az elsődleges replikáknál. További információ a Query Store másodlagos replikákról.

A Query Store tippjei
A Query Store tippjei kihasználják a Query Store-t, hogy módszert biztosítsanak a lekérdezési tervek kialakítására az alkalmazáskód megváltoztatása nélkül. Korábban csak az Azure SQL Database és az Azure SQL Managed Instance rendszeren voltak elérhetők, a Query Store tippek mostantól az SQL Server 2022 (16.x) rendszerben is elérhetők. Engedélyezni kell a Query Store-t, és "Olvasás írás" módban kell lennie.

Memória-engedélyezési visszajelzés
A memória-engedélyezési visszajelzés a korábbi teljesítmény alapján módosítja a lekérdezéshez lefoglalt memória méretét. Az SQL Server 2022 bevezeti a százalékos és perzisztencia módú memória-engedélyezési visszajelzéseket. A Query Store engedélyezése szükséges.
- Perzisztencia: Olyan képesség, amely lehetővé teszi, hogy egy adott gyorsítótárazott tervre vonatkozó memória-engedélyezési visszajelzés megmaradjon a Query Store-ban, így a visszajelzések újra felhasználhatók a gyorsítótár kiürítése után. A perzisztencia előnyt jelent a memória-engedélyezési visszacsatolás, valamint az új DOP és CE visszacsatolási szolgáltatások terén.- Százalékos: Egy új algoritmus javítja a széles körben ingadozó memóriaigényű lekérdezések teljesítményét, több korábbi lekérdezés végrehajtásából származó memória-engedélyezési információkat is felhasználva, nem csupán a a közvetlenül megelőző lekérdezés végrehajtása. A Query Store engedélyezése szükséges. A Query Store alapértelmezés szerint engedélyezve van az újonnan létrehozott adatbázisokhoz az SQL Server 2022 CTP 2.1-es verziójától kezdve.

Paraméterérzékeny tervoptimalizálás
Automatikusan engedélyez több aktív gyorsítótárban tárolt tervet egyetlen paraméterezett utasításhoz. A gyorsítótárazott végrehajtási tervek nagymértékben eltérő adatméreteket alkalmaznak az ügyfél által megadott futásidejű paraméterérték(ek) alapján.

Degree of parallelism (DOP) visszacsatolás
Egy új, adatbázis-hatókörű konfigurációs beállítás, a DOP_FEEDBACK automatikusan beállítja a párhuzamosság mértékét az ismétlődő lekérdezésekhez, hogy optimalizálja azokat a munkaterheléseket, ahol a nem hatékony párhuzamosság teljesítményproblémákat okozhat. Hasonlóan az Azure SQL Database optimalizálásához. Engedélyezni kell a Query Store-t, és "Olvasás írás" módban kell lennie.

Sokszínűségbecslési visszacsatolás
Azonosítja és kijavítja a szuboptimális lekérdezés-végrehajtási terveket az ismétlődő lekérdezésekhez, ha ezeket a problémákat a becslési modell helytelen feltételezései okozzák. Engedélyezni kell a Query Store-t, és "Olvasás írás" módban kell lennie.

Optimalizált terv kényszerítés
A fordítási újrajátszást használja a kényszerített tervgenerálás fordítási idejének javítására a nem megismételhető terv-összeállítási lépések előzetes gyorsítótárazásával. További információ: Optimalizált terv kényszerítése a Query Store segítségével.

Menedzsment

Integrált beállítási élmény az SQL Server Azure-bővítményéhez.
Telepítse az Azure-bővítményt az SQL Serverhez a telepítéskor. Az Azure integrációs szolgáltatásaihoz szükséges.

Az SQL Server Azure-bővítmény kezelése
Az SQL Server Configuration Manager segítségével kezelheti az SQL Server szolgáltatás Azure-bővítményét. Az Azure Arc-kompatibilis SQL Server-példány létrehozásához és az Azure-hoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokhoz szükséges.

Maximális kiszolgálómemória számítások
A telepítés során az SQL Setup egy értéket javasol a maximális kiszolgálómemória számára, hogy igazodjon a dokumentált ajánlásokhoz. Az alapul szolgáló számítás eltér az SQL Server 2022-ben, hogy tükrözze az ajánlott kiszolgálómemória-konfigurációs beállításokat.

Az ADR (Accelerated Database Recovery) fejlesztései
Számos fejlesztés történt az állandó verziótároló (PVS) tárolására és az általános méretezhetőség javítására. Az SQL Server 2022 egy állandó verziótároló-tisztító szálat valósít meg adatbázisonként, nem példányonként, és javult a PVS-oldalkövető memóriaterülete. Számos ADR hatékonysági fejlesztés is létezik, például a párhuzamossági fejlesztések, amelyek elősegítik a tisztítási folyamat hatékonyabb működését. Az ADR megtisztítja azokat az oldalakat, amelyeket korábban nem lehetett megtisztítani a zárolás miatt.

Továbbfejlesztett pillanatkép-mentési támogatás
Transact-SQL támogatást ad az I/O lefagyasztásához és felolvasztásához VDI-kliens nélkül. Hozzon létre egy Transact-SQL pillanatkép biztonsági másolatot.

Adatbázis szűkítése WAIT_AT_LOW_PRIORITY
A korábbi kiadásokban az adatbázisok és adatbázisfájlok zsugorítása a hely visszanyerése érdekében gyakran párhuzamossági problémákhoz vezet. Az SQL Server 2022 hozzáadja a WAIT_AT_LOW_PRIORITY beállítást a zsugorítási műveletekhez (DBCC SHRINKDATABASE és DBCC SHRINKFILE). Ha megadja a WAIT_AT_LOW_PRIORITY értéket, az Sch-S vagy Sch-M zárolást igénylő új lekérdezéseket nem blokkolja a várakozó zsugorítási művelet, amíg a zsugorítási művelet le nem állítja a várakozást és el nem kezdi a végrehajtást.

XML-tömörítés
Az XML-tömörítés módszert biztosít a soron kívüli XML-adatok tömörítésére mind az XML-oszlopokhoz, mind az indexekhez, javítva a kapacitásigényeket.

Aszinkron automatikus frissítési statisztikák párhuzamossága
Kerülje el az esetleges párhuzamossági problémákat az aszinkron statisztikai frissítéssel, ha engedélyezi az ASYNC_STATS_UPDATE_WAIT_AT_LOW_PRIORITY adatbázis-hatókörű konfigurációt.

Biztonsági mentés és visszaállítás S3-kompatibilis objektumtárolóra
Az SQL Server 2022 kiterjeszti a BIZTONSÁGI MENTÉS/VISSZAÁLLÍTÁS TO/FROM URL szintaxisát egy új S3-összekötő támogatásával a REST API használatával.

Felület

Az SQL Server Native Client (SNAC) eltávolításra került
Az SQL Server Native Client (gyakran rövidítve SNAC) eltávolításra került az SQL Server 2022-ből és az SQL Server Management Studio 19-ből (SSMS). Az SQL Server Native Client (SQLNCLI vagy SQLNCLI11) és a régi Microsoft OLE DB Provider for SQL Server (SQLOLEDB) használata nem ajánlott új fejlesztésekhez. A jövőben váltson az új Microsoft OLE DB Driver (MSOLEDBSQL) SQL Server-re vagy a legújabb Microsoft ODBC SQL Server illesztőprogramra.

Hibrid puffertár közvetlen írással Csökkenti
a PMEM-eszközök módosított adatokon vagy indexoldalakon végrehajtandó memcpy- parancsok számát . Ez a felvilágosítás már elérhető Windows 2022-re és Linuxra is.

Az integrált gyorsítás és tehermentesítés
Az SQL Server 2022 olyan partnerek gyorsítási technológiáit használja fel, mint például az Intel, hogy bővített képességeket biztosítson. A kiadáskor az Intel® QuickAssist Technology (QAT) biztonsági mentés tömörítést és hardverletöltést biztosít.

Továbbfejlesztett optimalizálás
Az SQL Server 2022 új hardverképességeket, köztük az Advanced Vector Extension (AVX) 512 bővítményt hasznosítja a kötegelt üzemmódú műveletek javítása érdekében.

 

Kérjük, vegye figyelembe a következőket:

Az SQL Server 2022 telepítése csak x64-es processzorokon támogatott. Az x86 processzorok már nem támogatottak.

Az SQL Server 2022 telepítésekor fontos megjegyezni, hogy az SQL Server Management Studio és az SQL Server Reporting Services is az adatbázismotortól és más összetevőktől különálló telepítések. A Management Studio kiadási ciklusa eltér az SQL Servertől, és havonta frissül.

* Ez a licenc világszerte jó, kivéve Észak-Koreát és Iránt.


Adatok
manufacturer
Microsoft
category
SQL Server
Szállítási idő
1-7 munkanap
Aktiválási régió
Világszerte
A vásárlás után járó pontok
18 800 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek