info@szoftver24.hu Telefonos Ügyfélszolgálat: Hétköznapokon 10:00-18:00-ig. +36 30 149 2450

Az Ön szoftveráruháza 0-24 szállítás!

Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Core Add-on
Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Core Add-on
76 200 Ft  
50 749 Ft

Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Core Add-on

2/4/16 Core kiegészítés meglévő Windows Server 2016 Datacenterhez

Licensz
Digitális termékkulcs
Nyelv
Többnyelvű
Szállítás módja
E-mail-ben
Aktiválás módja
Online
Mikor érkezik meg a termék, ha most megrendeli?
2024.04.14
33
76 200 Ft  
50 749 Ft
Kezdete: 2023.03.20   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 33
Megtakarítás 25 451 Ft
Részletek

Microsoft Windows Server 2016 Datacenter kiegészítő professzionális használatra A Windows Server 2012-vel a Microsoft először vezette be a Datacenter meghatározást szerverekhez, amelyet elsősorban nagy adatközpontok, szoftverfejlesztők és mindenféle nagyvállalatok számára terveztek megfelelő IT-infrastruktúrával. A Microsoft Windows Server 2016 Datacenter kiegészítő bemutatásával először változtak a Standard és a Datacenter verzió közötti technikai jellemzők is. Fontos tudni, hogy a Datacenter változatban több funkció integrálásra került, amelyek a Windows Server 2016 Standardban hiányoznak és utólag sem szerezhetők be.

 

A valószínűleg legnagyobb előnye és különbsége a Datacenternek az, hogy szinte korlátlanul bővíthető virtuálisan, ami például a professzionális felhőrendszerek kialakítását teszi hatékonyan lehetővé. A Windows Server 2016 beszerzésének befektetése ezért jól átgondolt döntés kell legyen, mivel a Datacenter használatakor természetesen szükséges a megfelelő hardverforrások és az adott igények megléte. Ha azonban vállalkozásának megfelelő igényei vannak, a Datacenter kiegészítőt erősen ajánlott beszerezni, ha Windows Server 2016-ot szeretne vásárolni.

 

Mi a különbség a Microsoft Windows Server 2016 Standard és a Datacenter verzió között?

A Datacenter verzió funkcionalitása a Standard verzióhoz képest sokkal szélesebb körű. Természetesen nem minden vállalatnak és felhasználónak szükséges ez a funkcionalitás. Ahhoz, hogy eldöntsd, mely termékjellemzők számodra relevánsak, ismerned kell a következő alapadatokat:

  • A Server 2016 Standard megfelelő vállalatok számára, amelyek több funkciót igényelnek az Essentials verzióhoz képest. A virtualizáció kevésbé fontos szerepet játszik.
  • A Server 2016 Datacenter kiadás olyan cégek számára alkalmas, amelyek nagyon magas IT munkaterheléssel rendelkeznek, és nagy (gyakorlatilag korlátlan) számú virtuális rendszerre van szükségük.
  • Nem felhasználói vagy eszközlicencet adnak, hanem teljes szerver CAL-eket (Client Access License).
  • A Datacenter korlátlan számú virtuális gépet és Hyper-V konténert engedélyez, míg a Standard verzió ezt mindkettő esetében 2-re korlátozza, és VM vagy Hyper-V között kell döntenie.
  • Csak a Datacenter verzióban elérhető opciók többek között különféle tárolófunkciókat, új hálózati stacket, valamint Shielded VM-eket és Host Guardian szolgáltatásokat tartalmaznak.

 

Kinek melyik változatát kellene megvásárolnia a Microsoft Windows Server 2016-nak?

A Windows Server 2016 Datacenter Add-on egy szerver operációs rendszer kiterjesztése, amely kifejezetten virtuális környezetekhez és biztonsági adatkezeléshez lett tervezve. A szerver szerepek hozzárendelésével szükség szerint be- vagy kikapcsolhatja a bővítményeket. Ezek a tulajdonságok a Datacenter használatát javasolják dedikált adatközpontokban, nagyvállalatoknál és hasonlóan strukturált szervezeteknél, amelyek rendelkeznek nagymértékben virtualizált IT-környezettel. Tipikus példa erre a magán- vagy közösségi felhőrendszereket kínáló szolgáltatók, akiknek megfelelő kapacitást kell biztosítaniuk.

 

Szerverfarm felépítése vagy különböző szerverrendszerekkel történő tárhelyezés is indok lehet az MS Windows Server Datacenter 2016-os változatának megvásárlására. A legfontosabb különbség a 2012-ben megjelent Windows Server verzióhoz képest a licencelés processzoralapúról magalapúra történő átállítása. Általánosságban elmondható, hogy minden processzort legalább 8 maggal, és minden szervert legalább 16 maggal kell licencelni. Ha megvásárolja a Windows Server Datacenter-t, a licencelt szerveren korlátlan virtuális gép jogosultság jár hozzá. Ha kérdése van a licencelés részleteivel kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen tanácsot adunk és elmagyarázzuk, hogy mely forgatókönyvek milyen licencelést igényelnek.

 

Adatok
manufacturer
Microsoft
category
Server
Szállítási idő
1
Aktiválási régió
Világszerte
A vásárlás után járó pontok
507 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek